Ads 468x60px

Pages

Hamis mézes sütemény

17.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg porcukor,
13 dkg cukor,
25 dkg liszt,
1 tojás,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 citrom reszelt héja,
fahéj,
szegfűszeg.

ELKÉSZÍTÉS:
A porcukrot világosbarnára pirítunk, felengedjük 2,5 dl vízzel és addig forraljuk, míg a pirított cukor felolvad. Ekkor hozzáadjuk a cukrot és még 2 percig főzzük. Ha kihűlt összegyúrjuk a liszttel, a tojással, a szódabikarbónával, a citrom reszelt héjával, esetleg késhegynyi fahéjat és szegfűszeget is adunk bele. Tömör tésztát kell kapni, melyet tetszés szerint formázva kikent, kilisztezett tepsiben sütünk.

1 hozzászólás:

Miner.hu írta...

Szia!

Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog RSS-ét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

Üdvözlettel:
Miner.hu

Megjegyzés küldése