Ads 468x60px

Pages

Almabukta

54.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
50 dkg finomliszt,
20 dkg vaj,
5 dkg cukor,
3 tojás sárgája,
1 dkg élesztő,
fél dl tej,
só.
A töltelékhez: 4 alma.
A nyújtáshoz: liszt.
A tepsi kikenéséhez: vaj.
A tetejére: 5 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, és a megkelt élesztővel, meg a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk. Meglisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kockákra vágjuk és minden lapra egy negyed megtisztított almát fektetünk. A tészták 4 sarkát megfogjuk, olvasztott vajjal kikent tepsibe rakjuk, és a tetejüket is olvasztott vajjal kenjük meg. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, és még melegen vaníliás cukorral meghintjük. Igazából melegen finom.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése