Ads 468x60px

Pages

Csörögefánk

49.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg rétesliszt,
1 citrom,
4 dl olaj a sütéshez,
2 tojás,
2 evőkanál tejföl,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg porcukor a szóráshoz,
1-2 evőkanál rum.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet átszitáljuk, a citromot megmossuk, megtöröljük, lereszeljük a héját, úgy hogy a fehér rész már ne kerüljön bele, az olajat kiöntjük egy serpenyőbe. A lisztet egy tálba öntjük, beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a porcukrot, a rumot, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót, majd jó kemény tésztát gyúrunk az összetevőkből. Kb. 1/4 óráig pihentetjük, majd lisztezett deszkán félujjnyira nyújtjuk, mintha leveles tésztát készítenénk. Derelyevágóval négyszögletesre daraboljuk, két kis átlós nyílást vágunk rá 2 cm -re egymástól, majd a tészta csücskeit a nyíláson átbujtatjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalukat megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése