Ads 468x60px

Pages

Túrós rétes édesen

42.
HOZZÁVALÓK:
1 kanál írós vaj,
6 tojás,
nagy tányér friss tehéntúró,
1/4 l tejföl,
3 evőkanál zsemlyemorzsa,
cukor,
fahéj,
mazsolaszőlő.

ELKÉSZÍTÉS:
Készíts rétestésztát, húzd ki egy leterített asztalon vékonyra. Azalatt keverj le egy kanál írósvajat 6 tojás sárgájával; keverj bele egy nagy tányér friss tehéntúrót, melyet előbb savójától jól ki kell nyomni, 1/4 liter tejfölt, 3 evőkanál zsemlyemorzsát a habnak vert tojásfehérjét; ekkor tedd a rétesre, kend el késsel vékonyra, hintsd meg cukorral, fahéjjal és mazsolaszőlővel, hajtsd föl széleit, sodord össze, locsold meg olvasztott zsírral és süsd meg szép pirosra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése