Ads 468x60px

Pages

Arany krémpuding

97.
HOZZÁVALÓK:
1 vaníliás pudingpor, amelyet főzés nélkül is elkészíthetünk,
5 dl tej,
2 szál sárgarépa,
5 dkg mazsola,
1 kicsi citrom,
3 evőkanál rum,
ízlés szerint méz vagy porcukor,
1 vaníliás cukor,
1 evőkanál zselatinpor.

ELKÉSZÍTÉS:
A megmosott és szárától megfosztott mazsolát a félbevágott citrom egyik felének kicsavart levével és a hozzá kevert rumban legalább 3 órán át áztatjuk. Ezután a megmaradt rumos levet leöntjük, és 4 evőkanál tejjel összekeverjük. A citromos-rumos tejet ráöntjük a zselatinporra és hagyjuk ázni. Közben a sárgarépát megtisztítjuk, és a legkisebb lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a mézzel, mazsolával, kevés citromlével és a vaníliás cukorral. A pudingot az előírásnak megfelelően a tejjel habverő segítségével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromos mazsolát, sárgarépát. A tejes zselatint kis lábasban langyosra melegítjük, ezután beleforgatjuk a pudingba. Kis tálkákba adagoljuk a pudingot és legalább 2 órán keresztül dermesztjük a hűtőszekrényben. Tálalás előtt desszertes tálkákra borítjuk és hajszálvékonyra vágott citromszeletekkel feldíszítve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése