Ads 468x60px

Pages

Fahéjas kalács

80.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg sima liszt,
4 dkg élesztő,
2 tojás,
5 dkg vaj,
8 dkg kristálycukor,
2-2,5 dl tej,
1 citrom reszelt héja,
só,
a töltelékhez:
10 dkg kristálycukor,
1/2 evőkanál őrölt fahéj,
5 dkg vaj,
5 dkg darált dió,
6 dkg mazsola,
1 tojás bekenni,
vaj és liszt a tepsihez.

ELKÉSZÍTÉS:
A cukrot, az élesztőt a vajjal és a sóval langyos tejben feloldjuk, és a többi hozzávalóval együtt sima tésztává dolgozzuk, amit letakarva, meleg helyen fél órán át pihentetünk. 10 dkg kristálycukrot a fahéjjal, a mazsolával, és a darált dióval jól összekeverünk. A tésztát belisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és bekenjük 5 dkg olvasztott vajjal, ezután ráterítjük a cukros mazsolát, és feltekerjük. Kivajazott és lisztezett, hosszúkás, szögletes tortaformába tesszük, és addig pihentetjük, míg másfélszeresére nem jön fel, ezután felvert tojással bekenjük és előmelegített sütőben 190 fokon 40-50 percig sütjük, konyhai rácson hűtjük ki, majd felvágjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése