Ads 468x60px

Pages

Mazsolás gerinc

82.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál kristálycukor,
5 dkg vaj vagy sütőmargarin,
10 dkg mazsola,
1 evőkanál tejföl,
1 teáskanál citromlé,
1 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
csipetnyi só,
az őzgerincformához:
2 dkg vaj,
2 dkg liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
A mazsolát megmossuk, szárát leszedegetjük, és papírtörölközőn leszárítjuk. Az őzgerincformát a vajjal vastagon bekenjük, és a liszttel beszórva félretesszük. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a sóval, a cukor felével, a reszelt citromhéjjal és a sütőporral, majd hozzákeverjük az olvasztott, de már kihűlt vajat, valamint a tejfölt. A cukor másik felével és a citromlével pedig a tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A habba ezután óvatosan beleforgatjuk a cukros tojássárgáját a liszttel felváltva, majd apránként a mazsolát is hozzáadjuk. A masszát belesimítjuk a kikent őzgerincformába, és a tenyerünkkel alulról kissé megütögetjük, hogy a tészta jól kitöltse a formát. Előmelegített, közepesen forró sütőbe toljuk, és közepes lángon addig sütjük, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából. Ha idő előtt barnul a teteje, borítsunk rá egy alufólia darabot. Kihűlés után alufóliában sokáig friss marad.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése