Ads 468x60px

Pages

Túrós őzgerinc

99.
HOZZÁVALÓK:
26 dkg rétesliszt,
10 dkg margarin,
1 tojássárgája,
1 evőkanál porcukor,
2 késhegynyi szódabikarbóna,
1 vaníliás cukor,
1 evőkanál kakaópor,
annyi tej, hogy nyújtható legyen a tésztánk.

ELKÉSZÍTÉS:
Az összegyúrt tésztát kettőbe vágom, és az elsőt kinyújtom. Az őzgerincformát jól kizsírozom és a kinyújtott tésztát beleteszem úgy, hogy kívül is legyen tészta, mert rá kell teríteni, ha már a tölteléket is beleraktuk. Töltelék: 50 dkg túró, 4 tojás sárgája, 4 evőkanál gríz, 10 dkg mazsola, és az 5 tojásfehérje, amit habbá vertem. A cukrot ízlés szerint kell belerakni, esetleg citromhéjat is reszelhetünk bele, egy csipet sót. A másodikat ugyanúgy készítem, előtte a tölteléket kettéosztom. Ha már a tölteléket is a tésztára kentem, a kint csüngő tésztát ráhajtom és megszurkálom. A sütés ideje 20 perc, ebből 10 perc forrón, 10 perc kis lángon, 5 perc az elzárt sütő után benthagyom. Hosszú tálra fektetem, szépen lehet szeletelni és nagyon finom.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése