Ads 468x60px

Pages

Csokoládéfánk

103.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
1,5 dl víz,
12 dkg margarin,
só,
12 dkg liszt,
4 tojás,
a sütéshez: bőven olaj,
a mártáshoz:
8 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojássárgája,
1 kiskanál liszt,
1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál rum,
10 dkg étcsokoládé,
2,5 dl tej.

ELKÉSZÍTÉS:
1,5 dl vizet a margarinnal meg a csipetnyi sóval felforralunk. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve, a tésztát jól kidolgozzuk. Két olajba mártott evőkanál segítségével a masszából diónyi gömböket szaggatunk, és forró olajban megsütjük. Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert ha a fánkok hirtelen sülnek közepük nyers marad. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük. A mártáshoz a cukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd a lisztet, a kakaóport meg a rumot is beledolgozzuk. A csokoládét a tejbe tördeljük és felforraljuk. A cukros masszát először egy kevés forró csokoládés tejjel simára keverjük, majd így öntjük a többi tejhez. Élénken kevergetve felforraljuk, hogy mártásszerűen sűrűsödjön. Végül a kisült fánkokra öntjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése