Ads 468x60px

Pages

Csokoládés pudingkocka

146.
HOZZÁVALÓK:
2 zacskó csokoládés pudingpor,
3 dl tejszín,
1 l tej,
2 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál csokoládédara,
1 púpozott evőkanál zselatinpor,
15 dkg cukor,
a tálaláshoz:
2 dl meggydzsem,
2 zacskó habfix.

ELKÉSZÍTÉS:
A tejszínből a habfix segítségével kemény habot verek. A pudingport a zacskón lévő előírás szerint 9 dl tejjel és a cukorral felforralom, majd sűrűre főzöm. A zselatinra ráöntök 1 dl tejet. Kissé felmelegítem, közben folyamatosan keverem. Ezután az átszitált kakaóporral együtt a pudingba keverem. Kihűtöm, közben néhányszor megkeverem, hogy ne bőrösödjön be. Egy mélyebb tepsit vagy peremes, szögletes tálat hideg vízzel kiöblítek, majd a puding felét beleöntöm, és egyenletesre simítom. Ha már nem meleg a hűtőszekrényben megdermesztem. A puding megmaradt másik felét benne hagyom a lábasban, hogyha szükséges felmelegíthessem. A tejszínhabot egyenletesen rákenem a tepsiben lévő már félig dermedt pudingra. A tepsit visszateszem a hűtőszekrénybe. Ha a hab is megdermedt, harmadik rétegnek rákenem a megmaradt csokoládépudingot. A tepsit fóliával letakarom, és tálalásig a hűtőszekrényben tartom. 1 nappal előbb érdemes elkészíteni. Tálalás előtt nagy süteményes deszkára borítom, rászórom a tortadarát, és kockára vágom. Ki-ki a saját tányérján a meggylekvárral megöntözi.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése