Ads 468x60px

Pages

Diós rakott palacsinta

147.
HOZZÁVALÓK:
12 db vékony előre megsütött palacsinta,
2 dl tejföl,
10 dkg darált dió,
5 dkg mazsola,
1 dl sárgabaracklekvár,
1 dl tej,
1 evőkanál méz,
csipet só.

ELKÉSZÍTÉS:
A darált dióra ráöntjük a tejet, és folyamatosan kevergetve, kis lángon néhány percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, a mézet, a sót és a mazsolát. Csak 1 percig hagyjuk a tűzön. Befedve félrehúzzuk és további 10 percig a saját gőzében hagyjuk állni. Ezután a tejföl felét hozzákeverjük. Kerek tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk, és belefektetjük az első palacsintát. Erre kevés krémet kenünk, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére palacsinta kerüljön. A megmaradt, kissé megédesített tejföllel bekenjük a tetejét, és az 5 percig teljes lángon előmelegített sütőbe toljuk. Éppen csak annyi ideig sütjük, amíg a tetején lévő tejföl kérgesedni nem kezd, de még nem száraz. Úgy szeleteljük akár a tortát.

1 hozzászólás:

Névtelen írta...

köszönjük a receptet!
ez lesz holnap :)

Megjegyzés küldése