Ads 468x60px

Pages

Apácza fingocska

177.
Vaskóné Erzsike receptje
HOZZÁVALÓK:
6 dl natúr joghurt,
2 dl tejszín,
15 dkg porcukor,
1 evőkanál étkezési zselatin,
1 csomag vaníliás cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A joghurtot, porcukrot és a vaníliáscukrot egy evőkanál zselatinnal állandó kavargatás közben felmelegítem. Ezután habbá felverem a tejszínt, majd összekeverem az előzőekben leírt felmelegített adalékkal. Szezon vagy mélyhűtött (eper, málna, feketeszeder) gyümölccsel kibélelem időközben az üvegkelyheket és ráöntöm a már összekavart joghurtos tejszínt. A tetejét szintén gyümölccsel díszítem és kb. 2-3 óra hosszat hűtőbe helyezem. Nagyon könnyű, látványra gyönyörű, igen ízletes desszert.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése