Ads 468x60px

Pages

Fahéjas virágok

169.
HOZZÁVALÓK:
Kb. 50 db elkészítéséhez
37 dkg liszt,
12 dkg cukor,
1 tojás,
20 dkg vaj vagy margarin,
1 teáskanál sütőpor,
2 teáskanál őrölt fahéj,
3 evőkanál porcukor,
12 dkg pirosribizli zselé,
csipetnyi só,
a nyújtáshoz: liszt,
folpack.

ELKÉSZÍTÉS:
Az átszitált lisztet a cukorral, a sóval, a tojással, a hideg vajjal vagy margarinnal, a sütőporral és az őrölt fahéjjal omlós tésztává összegyúrjuk. Folpackba csomagolva kb. 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és kb. 5 cm-es virágokat szúrunk ki belőle. A virágok felét kisebb méretű szív vagy virág alakú kiszúróval kilyukasztjuk. Az apró süteményeket 200 fokon kb. 12 percig sütjük. A lyukas virágokat a kiszúrt pici szíveket és csillagokat porcukorral meghintjük. A többi virágot megkenjük a felhevített ribizli zselével és összeragasztjuk a porcukros lyukas virágokkal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése