Ads 468x60px

Pages

Gyümölcsös rizsfelfújt

267.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg rizs,
5 dl tej,
4 tojás,
2-3 evőkanál cukor,
1/2 üveg őszibarackbefőtt,
1 csésze kimagozott meggybefőtt,
5 dkg vaj,
2 zacskó vaníliáscukor,
csipetnyi só,
a tepsihez vaj és zsemlemorzsa.

ELKÉSZÍTÉS:
A rizst vajon üvegesre pirítjuk, majd 2 dl vízzel felöntjük. Fedő alatt kis lángon addig főzzük, amíg az összes vizet magába nem szívta. Akkor ráöntjük a tejet, és ismét addig főzzük, amíg a rizs ismét beszívja a tejet. Közben a meggyet leszűrjük, az őszibarackot is lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A tojássárgákat a vaníliáscukorral és a többi cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk. Egy kisebb tepsit kikenünk a vajjal, és zsemlemorzsával meghintjük. A sütőt begyújtjuk. A rizst mély tálba öntjük. Rászórjuk a gyümölcsöket, és lazán összekeverjük. Ugyancsak belekeverjük a cukros tojássárgát, végül a tojáshabbal forgatjuk össze. Az egész masszát belesimítjuk a kikent tepsibe, és a forró sütőbe toljuk. Közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük. Tálaláskor kockára vágjuk, és külön teszünk mellé gyümölcsöt. Esetleg a meggylével meg is locsolhatjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése