Ads 468x60px

Pages

Habos gyümölcstorta II.

305.
HOZZÁVALÓK:
1 cm vastagságú nagy piskótakarika,
60 dkg tisztított, magozott és feldarabolt tetszés szerinti gyümölcs,
3 dl tejszín,
4 dl tej,
1 zacskó vanília vagy gyümölcsízű krémpor, amit nem kell főzni,
kevés porcukor,
citromlé,
1 evőkanál zselatinpor,
0,5 dl rostos ivólé vagy higított szörp.

ELKÉSZÍTÉS:
A tejszínt kevés porcukorral nagyon kemény habbá verjük és hidegre tesszük. A gyümölcs 1/3-át péppé zúzzuk kevés citromlével és cukorral összekeverve hozzáadjuk a tejszínhabhoz. A krémport a tejjel a zacskóm lévő előírás szerint felverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a gyümölcsös tejszínhabbal. A gyümölcslében feloldjuk a zselatint, és óvatosan kézi habverővel lazán belekeverjük a gyümölcsös-tejszínes krémbe. Kerek, kapcsos, magas tortaformába tesszük a piskótaalapot, és ráhalmozzuk a krémet. A második egyharmadnyi, de egészben hagyott gyümölcsöt elosztjuk a krémen, azaz kissé bele is nyomkodjuk. A megmaradt gyümölccsel pedig szépen feldíszítjük a torta tetejét. Folpackkal beborítjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük legalább fél napra. Tálalás előtt kikapcsoljuk a tortaformát, és a lappal együtt tortástálra csúsztatjuk. A tetejét díszíthetjük még külön tejszínhabbal is.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése