Ads 468x60px

Pages

Mézespuszedli I.

307.
HOZZÁVALÓK:
3 tojássárgája,
1 tojás,
5 dkg cukor,
3 evőkanál tejföl,
1 evőkanál zsír,
1 citrom vagy narancs reszelt héja,
2 mokkáskanál őrölt fahéj,
60 dkg liszt,
2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna,
2,5 dl vízfürdőben melegített méz,
a díszítéshez 20-25 szem dióbél,
a mázhoz:
3 tojásfehérje,
17 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához valókat fakanállal összekeverjük, de ne ijedjünk meg, ha az így kapott massza kissé lágy lesz. Fél napot állni hagyjuk a hűtőben. Utána 2 részre osztjuk. Az egyik részből diónyi golyócskákat formázunk és mindegyik tetejére 1-1 fél diót nyomunk. Kizsírozott tepsibe nem túl sűrűn besorakoztatjuk. Előmelegített sütőbe tolva a közepesnél erősebb lángon 8-10percig sütjük. Vigyázzunk, mert hamar megég. A tészta másik felét kinyújtjuk, és különböző figurákat szúrunk ki belőle, amelyeket a puszedlihez hasonlóan, de csak 4-5 percig sütünk. A tojásfehérjét a cukorral, vízgőz fölött néhány percig verjük. A kisült puszedlikat ebbe a fehér mázba forgatjuk, végül gyúródeszkán száradni hagyjuk. A figurákat apró cukorkával, csokoládéval, mákkal díszíthetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése