Ads 468x60px

Pages

Szilvás joghurtkocka

287.
HOZZÁVALÓK:
6 dkg liszt,
6 dkg étkezési búzakeményítő,
3 tojás,
20 dkg cukor,
60 dkg szilva,
2 dl tejszín,
4,5 dl sovány joghurt,
3 evőkanál szilvalekvár,
0,5 dl rostos szilvalé,
8 lap zselatin,
1 zacskó színtelen tortazselé,
1 teáskanál sütőpor,
1 citrom reszelt héja és leve,
a szóráshoz kristálycukor,
sütőpapír.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 2 evőkanál meleg vízzel habosra keverjük, majd hozzáadunk 6 dkg cukrot és a reszelt citromhéjjal ízesítjük. A fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszitálunk 4 dkg cukrot, a tojáskrémbe vegyítjük. Az étkezési keményítővel és a sütőporral összekevert lisztet a tojáskrémbe szitáljuk. A piskótatésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütjük. A sütőből kivéve kristálycukorral behintett konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk, a tésztát kihűtjük, majd keresztben kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük szilvalekvárral és beborítjuk a másik lappal. A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük. 50 dkg-ot kimagozunk, és meglocsoljuk citromlével. A vágási felületekkel lefelé borított fél szilvákkal kirakjuk a tészta tetejét. A krémhez a maradék cukrot a joghurtba keverjük, hozzáadjuk a kevés meleg vízben feloldott zselatint, majd a kemény habbá vert tejszint. A joghurtkrémet hideg helyre állítjuk, s amikor dermedni kezd a szilvaréteg tetejére simítjuk. Kb. 1 órára hideg helyre állítjuk. A piskótát 15 kb. 3x5 cm-es kockára vágjuk. A félretett szilvát is kimagozzuk, majd felszeleteljük. A tortazselét kikeverjük 2 dl vízzel és a rostos szilvalével, majd összeforraljuk. Langyosra hűtve belekeverjük a felszeletelt szilvát, végül egyenletesen a kockák tetejére simítjuk és kihűtjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése