Ads 468x60px

Pages

Vidám tányér

289.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 tojás,
15 dkg hideg vaj,
liszt a szóráshoz,
20 dkg cukor,
4 evőkanál citromlé,
2 evőkanál málnaszörp,
2 evőkanál kivi szörp,
a díszítéshez:
cukorgyöngyök,
cukorkák,
csokoládéreszelék,
fólia,
sütőpapír,
formák.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomkodunk, és beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot 1 csipet sót és a tojást. A vajat kockákra vágjuk, és a liszthez adjuk. Az egészet gyorsan sima tésztává keverjük. Fóliába csavarjuk és 30 percre betesszük a hűtőbe. A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy nyújtódeszkát megszórunk liszttel és kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk rajta a tésztát. Különböző alakú formákkal kiszaggatjuk és 12-15 percig a sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben a piros öntethez simára keverünk 10 dkg porcukrot 2 evőkanál citromlével és a málnaszörppel. A zöld öntethez elkeverjük a maradék 10 dkg porcukrot, a maradék 2 evőkanál citromlevet és a kivi szörpöt. A süteményeket egy sütőecsettel vagy kiskanálkák segítségével megkenjük a színes öntetekkel és megszórjuk cukorgyöngyökkel, színes cukorkákkal vagy csokireszelékkel. Tányérra rendezzük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése