Ads 468x60px

Pages

Diós rácsos

386.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 csomag sütőpor,
10 dkg porcukor,
2 tojás,
1/2 citrom,
baracklekvár,
15 dkg cukor,
15 dkg darált dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Összegyúrunk 30 dkg finomlisztet, 25 dkg margarinnal, 1 csomag sütőporral, 10 dkg porcukorral, 1 nyers tojással, fél citrom levével és reszelt héjával. 1 óráig hűtőben pihentetjük, majd felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, megkenjük barackízzel. Alaposan kikeverünk 15 dkg cukrot 1 tojás sárgájával és hozzáadunk 15 dkg darált diót, meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. A lekvárral megkent tésztára simítjuk, majd a tészta másik feléből rácsokat sodrunk a tetejére, amit tojás sárgájával megkenünk. Forró sütőben szép pirosra sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni, és kockára vágva rakjuk tálra. Másnap finomabb, mint frissen és sokáig eltartható.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése