Ads 468x60px

Pages

Hamis marcipán I.

359.
HOZZÁVALÓK:
7 dkg búzadara,
3 evőkanál tej,
25 dkg porcukor,
6 dkg vaj, vagy margarin,
10 dkg háztartási keksz,
3 kávéskanál keserűmandula aroma,
meggybefőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
7 dkg búzadarát, 3 evőkanál tejjel leforrázunk és 5 percig állni hagyjuk. Ezután 25 dkg porcukorral, 6 dkg vajjal vagy margarinnal, 10 dkg finomra tört vagy darált olcsó háztartási keksszel meg 3 kávéskanál keserűmandula aromával összedolgozzuk. A 2 tenyerünk között gömbölygetve, kis golyókat formálunk belőle, mindegyiket a kimagozott, alaposan lecsepegtetett meggybefőttszemmel vagy rumosmeggyel töltve tálra, egymás mellé ültetve jégbe hűtjük kb. 1 napra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése