Ads 468x60px

Pages

Húsvéti piskótatorta

347.
HOZZÁVALÓK:
6 tojásból sütött piskótatorta,
2,5 dl tej,
15 dkg cukor,
10 dkg vaj,
7 dkg mazsola,
3 evőkanál rum,
3 dkg liszt,
1 zacskó vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A piskótatésztát keresztben kétszer kettévágjuk úgy, hogy az alsó és a felső lap kb. 2 cm legyen. A középső lapot kisebb kockákra vágjuk, 1 dl tejet összekeverünk 5 dkg cukorral, a rummal és az előre beáztatott mazsolával. A folyadékot a piskótakockákra öntjük, és állni hagyjuk. Közben elkészítjük a karamellkrémet. Ehhez a maradék cukrot barnára pirítjuk, majd felöntjük 1 dl forró tejjel. A maradék tejben csomómentesre keverjük a lisztet, és a karamellhez adjuk. Állandó keverés mellett krémmé főzzük. Vaníliás cukorral ízesítjük, majd langyosra hűlve kikeverjük a hideg vajjal. Az alsó tortalapon elosztjuk a rumos piskótakockákat és megkenjük a karamellkrém felével. Ráhelyezzük a felső tésztalapot, a maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenjük. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése