Ads 468x60px

Pages

Joghurtpuding

355.
HOZZÁVALÓK:
2 dl joghurt,
1,5 dl tejszín,
15 dkg mandarin,
8 dkg kivi,
édesítőszer,
citromlé,
6 lap zselatin.

ELKÉSZÍTÉS:
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a mandarint gerezdekre szedjük, a kivi közepéből 4 szeletet vágunk, a maradékot apróra kockázzuk. 4 pudingformát kibélelünk, az aljára kivi szeletet, az oldalára mandarin gerezdeket teszünk. A joghurtot összekeverjük az édesítőszerrel, kis citromlével. A zselatint kinyomkodjuk, kevés forró vízben feloldjuk, a tejszint kemény habbá verjük és a zselatinnal meg a maradék gyümölccsel együtt a joghurtba keverjük. A masszát szétosztjuk a formákba, 3 órára a mélyhűtőbe, majd ezt követően 2 órára a normál hűtőbe tesszük. Tálaláskor forró vízbe mártjuk és tányérra borítva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése