Ads 468x60px

Pages

Lemezős

361.
HOZZÁVALÓK:
4 csésze liszt,
zsír,
1 csomag szalalkáli,
1 tojás,
1 csésze cukor,
tej,
a karamellkrémhez:
10 dkg cukor,
4 evőkanál liszt,
1/2 l tej,
a tojáskrémhez:
4 tojás,
10 dkg cukor,
4 evőkanál liszt,
1/2 l tej.

ELKÉSZÍTÉS:
4 csésze lisztet diónyi zsírral eldörzsölünk, 1 csomag szalalkálit adunk hozzá, majd 1 tojással, 1 csésze cukorral és annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen összedolgozzuk. 4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, lisztezett tepsi hátulján egyenként szép rózsaszínűre sütjük a lapokat. Tölthetjük karamell vagy tojáskrémmel.
Karamellkrém: 10 dkg cukrot lábasban olvadásig pirítunk, felengedjük kb. 1/2 l tejjel. 4 púpozott evőkanál lisztet kevés hideg tejjel 1 bögrében csomómentesre kikavarunk, a forrásban lévő karamellhez öntjük, és állandó keverés mellett félkemény krémet főzünk belőle. Ha langyosra hűlt, kevés vajat vagy margarint is beledolgozunk.
Tojáskrém: 4 tojás sárgáját 10 dkg cukorral, 4 púpozott kanál liszttel habosra kavarunk. Közben felforralunk 1/2 l tejet. A tojásos masszát a forró tejhez öntjük, és félkemény krémmé főzzük. A tűzről levéve a kemény habbá vert tojásfehérjét a krémhez kavarjuk. Ha kevés vajat vagy margarint adunk hozzá még finomabb. A lapokat megtöltjük, és puhulni hagyjuk néhány órát.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése