Ads 468x60px

Pages

Mazsolás császármorzsa

374.
HOZZÁVALÓK:
2,5 dl liszt,
2,5 dl búzadara,
5 dl tej,
4 tojás,
10 dkg mazsola,
5 dkg kristálycukor,
4 evőkanál olaj,
1 csomag vaníliáscukor,
1 mokkáskanál só,
a tálaláshoz rumos baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
A mazsola szárát leszedjük, jól megmossuk. A lisztet és a búzadarát összekeverjük, majd a hideg tejet ráöntjük, ismét összekeverjük, ezután a mazsolát is hozzáadjuk. 1 órán keresztül hagyjuk állni. Közben a tojásokat szétválasztva, a sárgáját kikeverjük a cukorral meg a sóval, és hozzáadjuk a tejes masszához. A fehérjéből kemény habot verünk, amit óvatosan beleforgatunk a tésztába. Nagy serpenyőben az olajat felforrósítjuk és beleöntjük a tésztát. Ha az alja már pirosra sült, villával széttépkedjük, és lapáttal folyamatosan megforgatva a darabokat, mindegyiket megpirítjuk. Vaníliás cukorral meghintve és a rumos baracklekvárral tesszük az asztalra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése