Ads 468x60px

Pages

Meggyes gesztenyerolád

353.
HOZZÁVALÓK:
a piskótatésztához:
3 tojás,
3 púpozott evőkanál liszt,
3 púpozott evőkanál porcukor,
3 evőkanál tej,
1 púpozott teáskanál kakaópor,
vaj és porcukor a tepsihez.
a töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza,
1 csésze meggybefőtt,
10 dkg margarin,
1 evőkanál rum,
1 teáskanál kakaópor,
1 zacskó vaníliáscukor,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a tojássárgákat a cukor felével, a tejjel és a kakaóporral habosra keverjük. Külön kemény habbá verjük a fehérjéket a megmaradt cukorral, majd a habba felváltva beleszitáljuk a lisztet, és belekeverjük a tojássárgás masszát. Sütőlemezt megvajazunk, porcukorral behintjük, majd rákenjük a tésztát. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és kis lángon 10-12 percig sütjük. Jól kicsavart nedves konyharuhára borítjuk, ezután összecsavarva a ruhában hagyjuk kihűlni. Közben a töltelékhez a margarint habosra keverjük a sóval és a kakaóval, majd apránként hozzákeverünk 3-4 evőkanál meggybefőtt levét, és a rumot. Ezután hozzáadjuk a gesztenyemassza 3/4 részét és habosra keverjük. A kicsavart piskótát egyenletesen bekenjük a krém 2/3-ával, majd a lecsöpögtetett, és kimagozott meggyszemeket belenyomkodjuk, ismét szorosan összecsavarjuk. Alufóliába csomagolva legalább 1 napra betesszük a hűtőszekrénybe. Másnap a tetejére kenjük a megmaradt krémet és tetszés szerint gesztenyeszíveket vagy golyókat formálva a megmaradt gesztenyéből feldíszítjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése