Ads 468x60px

Pages

Néger szelet

352.
HOZZÁVALÓK:
4 db tojás,
20 dkg kristálycukor,
8 kanál víz,
2 kanál kakaópor,
16 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
a krémhez:
15 dkg margarin,
1 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
15 porcukor,
0,5 l tej,
6 dkg liszt,
a mázhoz:
10 dkg margarin,
3 dkg kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
A 4 tojást a kristálycukorral, a vízzel és a kakaóporral habosra keverjük, amikor már jó habos 16 dkg lisztet és 1 csomag sütőport óvatosan belekeverünk. Lassan sütjük.
A krém elkészítéséhez 15 dkg margarint, 1 egész tojást, 1 csomag vaníliáscukrot, 15 dkg porcukorral összekeverünk. Külön elkészítünk 0,5 l tejet, 6 dkg liszttel és egy pici cukorral. Sűrűre főzzük, majd a krémet összekeverjük, és a tésztára kenjük, ha kihűlt.
A mázhoz 10 dkg margarint felolvasztunk, 3 dkg kakaóval összekeverjük, majd a krém tetejére simítjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése