Ads 468x60px

Pages

Puncstorta

381.
HOZZÁVALÓK:
6 tojásból piskóta tészta,
1 dkg kakaó,
10 + 25 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 dl rum,
ízlés szerint választott lekvár,
befőtt,
birsalmasajt,
mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
6 tojásból piskótamasszát készítünk. Két részre osztjuk, az egyik felét tortaformában megsütjük. Az anyag másik részét szintén két részre osztjuk, az egyik részt 1 dkg kakaóval barnára színezzük. A tortaformába úgy helyezzük el, hogy 1 kávéskanál sárga, 1 kávéskanál barna tésztát rakunk bele váltakozva, és így sütjük meg. A közepe ezáltal szép márványos lesz. Ha megsült megvárjuk, amíg kihűl. A megsült lapot két részre vágjuk, és mindkét rész belső lapját lekvárral kenjük meg. Az egyikre ráhelyezzük a másodszor megsütött márványos lapot. 10 dkg cukorból és 1 dl vízből szirupot főzünk, 1 csomag vaníliáscukorral ízesítjük. Ha langyosra hűlt, hozzáöntünk 1/2 dl rumot, és ezzel a márványos lapot addig locsoljuk, amíg a rumos szirupot mind beissza. Ezután a második vékony lapot helyezzük rá, a lekvárral megkent oldalával lefelé. Deszkát teszünk a tetejére, és egy kb. 1 kg-os súllyal egy órán át préseljük.
A máz elkészítése: 25 dkg cukorból fondant-bevonatot készítünk, cukrászszínezékkel rózsaszínűre festjük, pár csepp rummal ízesítjük, és bevonjuk vele a tortát. A tetejét befőttel, birsalmasajt szeletekkel és vékonyra vágott mandulával díszítjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése