Ads 468x60px

Pages

Sárgabarack lepény

376.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg margarin,
20 dkg cukor,
3 tojás,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
20 dkg liszt,
1/2 kg sárgabarack.

ELKÉSZÍTÉS:
15 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg cukorral meg 3 tojás sárgájával, hozzáadunk 1 csomag sütőport és azzal jó simára keverjük. Belekeverünk 1 csomag vaníliáscukrot (vagy 1 citrom reszelt héját), 20 dkg lisztet és a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, vékonyan meghintjük finom zsemlemorzsával, ráfektetünk meghámozott, félbevágott sárgabarackokat magházukkal lefelé és az egészet meghintjük porcukorral, amelybe ugyancsak vaníliáscukrot kevertünk. Forró sütőben, de csak mérsékelt tűznél sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni, és kockára vágva rakjuk tálra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése