Ads 468x60px

Pages

Stefánia-torta

379.
HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
15 + 12 dkg cukor,
20 dkg őrölt mandula,
1 evőkanál morzsa,
4 dl tej,
15 dkg vaj,
5 dkg reszelt csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
8 tojás kemény habját 15 dkg cukorral, 20 dkg őrölt mandulával (esetleg dióval), 1 evőkanál finom morzsával jól elkeverünk, és a tésztát három részben megsütjük. Csokoládékrémmel töltjük.
A csokoládékrém elkészítéséhez 8 tojássárgáját, 12 dkg cukorral jó habosra kavarunk, beleteszünk 1 kiskanál lisztet és 4 dl forró tejet. Gőz fölött folyamatos kavarás közben sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, 15 dkg habosra kavart vajat és 5 dkg reszelt csokoládét keverünk hozzá. A torta tetejét is ezzel kenjük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése