Ads 468x60px

Pages

Szamócafelfújt

390.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg szamóca,
5 dkg porcukor,
2 tojás,
10 dkg cukor,
5 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1/2 citrom,
csipetnyi só,
1 pohár tejföl.

ELKÉSZÍTÉS:
Fél kg érett, tisztított szamócára alapos mosás után szórjunk 5 dkg porcukrot, és hagyjuk kb. fél óráig állni. Közben 2 tojássárgáját keverjünk habosra 10 dkg cukorral, adjunk hozzá 5 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, fél citrom reszelt héját, csipetnyi sót, 1 pohár tejfölt, majd a tojások jó keményre vert habját. Öntsük le a levet a szamócáról, és keverjük a masszába. Majd az egészet öntsük vajjal kikent tűzálló tálba vagy tortaformába. Előmelegített sütőben kis lángon 30-35 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése