Ads 468x60px

Pages

Tejfölös pogácsa

392.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
25 dkg vaj vagy margarin,
2 tojás sárgája,
3 dkg élesztő,
2 dl tejföl,
1 dl tej, só,
1 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi anyagot. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit fél óráig pihentetünk. Utána kinyújtjuk, és háromba hajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük 20-20 perces pihentetés után, a tetejét megrácsozzuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A sütőlemezen előbb 10 percig pihenjen a tészta, mert különben a pogácsák sütés közben eldőlnek.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése