Ads 468x60px

Pages

Túrós pogácsa II.

394.
HOZZÁVALÓK:
1 dl tej,
1 csapott evőkanál cukor,
3 dkg élesztő,
60 dkg liszt,
1 evőkanál só,
25 dkg margarin,
15 dkg juhtúró,
15 dkg tehéntúró,
3 tojássárgája,
1 dl tejföl,
10 dkg trappista sajt.

ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és a sóval. Hozzáadjuk az áttört juhtúrót, a tehéntúrót, az élesztős tejet, a 2 tojássárgáját és a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen fél órát kelesztjük. Téglalapformára nyújtjuk, megszórjuk a sajt 2/3 részével, majd a hosszú oldalán rétes szerűen feltekerjük. Még 1 órán átkelesztjük meleg helyen. Kétujjnyi vastag, egyetlen hosszú csíkot nyújtunk belőle, megkenjük tojássárgájával, megszórjuk a maradék sajttal, kiszaggatjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése