Ads 468x60px

Pages

Csavart sós süti

437.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg rétesliszt,
3 dkg élesztő,
1,5 dl tej,
12 dkg margarin,
1 teáskanál só,
2 tojássárgája,
12 dkg ementáli sajt,
1 teáskanál erőspaprika.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet tálba tesszük, az élesztőt langyos tejben feloldjuk, majd a margarinnal, sóval együtt a liszthez adjuk. Kemény tésztává dolgozzuk, amit addig verünk, amíg hólyagos nem lesz. Letakarva 30 percig kelesztjük, majd lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk és az 1 evőkanál vízzel felvert tojássárgák egy részével bekenjük. Rászórjuk a reszelt sajtot, ezt követően 2,5 cm széles csíkokra vágjuk, amiket megcsavarunk. Az így elkészített tésztaspirálokat tepsibe rakva, a maradék tojássárgával bekenve pirospaprikával és sóval meghintve előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése