Ads 468x60px

Pages

Indiáner

425.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
8+7 dkg liszt,
15 dkg cukor,
a bevonathoz:
30 dkg cukor,
4 dkg kakaó,
a töltelékhez:
4 dl tejszín,
10 dkg vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
6 tojássárgáját 8 dkg liszttel és 1/2 dl vízzel simára keverünk. A tojásfehérjéket 15 dkg cukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az elkevert tojássárgákat és még 7 dkg lisztet. A tésztát nyomózsákba tesszük és vastagon zsírozott, lisztezett sütőlemezre 5 cm átmérőjű félgömböket nyomunk. Egyenletesen lassú tűznél gőzmentesen sütjük, ezért a sütő ajtaját néha kinyithatjuk, végül gyenge tűznél szárítjuk.
A bevonat elkészítése: 30 dkg cukorból és 4 dkg kakaóból fondant-t készítünk. A fánkok fele részének a tetejét a fondant-ba mártjuk.
A töltelék elkészítése: 4 dl tejszínből kemény habot verünk, 10 dkg vaníliáscukorral ízesítjük. Nyomózsákba tesszük, és a bevonatlan fánkokra 2 cm magasan tejszínt nyomunk. A tejszín tetejére ráhelyezzük a fondant-nal bevont fánkokat, és kis tortapapírra rakjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése