Ads 468x60px

Pages

Méteres kalács

439.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
25 + 15 dkg porcukor,
1,5 dl étolaj,
25 dkg liszt,
3/4 csomag sütőpor,
4 evőkanál kakaó,
25 dkg vaj,
4 evőkanál rum,
1 csomag puncsízű pudingpor.

ELKÉSZÍTÉS:
4 tojássárgáját 25 dkg porcukorral kikeverünk. Hozzáadunk 1,5 dl olajat, 1,5 dl meleg vizet, 25 dkg lisztet, 3/4 csomag sütőport, és a 4 tojás felvert habját. Kétfelé vesszük a tésztát, az egyik felébe 4 evőkanál kakaót teszünk, és őzgerincformában egyenként megsütjük.
A krém elkészítéséhez: 25 dkg vajat, 15 dkg porcukrot, 4 evőkanál rumot habosra keverünk. 1 csomag puncsízű pudingot elkészítünk, és ha kihűlt a vajhoz keverjük.
A tésztákat felszeleteljük, és állítva, szeletenként megkenjük a krémmel (1 szelet sárga tészta, krém, 1 szelet barna tészta, krém, felváltva, míg el nem fogy). Végül az egész tésztát csokoládémázzal leöntjük, ferdén szeleteljük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése