Ads 468x60px

Pages

Narancsos csokoládézselé (diabetikus)

403.
HOZZÁVALÓK:
5 dl tej,
4 kávéskanál kakaópor,
Canderel,
2 teáskanál reszelt narancshéj,
4 dkg zselatin.

ELKÉSZÍTÉS:
2 dl sovány tejben simára keverünk 4 kávéskanál kakaóport, majd ízlés szerinti mennyiségű Canderel édesítőt hozzáadunk. Külön felforralunk 3 dl sovány tejet 2 púpozott teáskanál reszelt narancshéjjal és a kétféle tejet összeöntjük. Kihűtjük. Közben 4 dkg zselatinport kis lángon feloldunk fél dl frissen préselt narancslével, valamint az ízesített langyos tejből 1 dl-el. Ha a zselatin teljesen feloldódott, beleöntjük a csokoládés-narancsos tejbe. Jól összekeverjük, és kompótos tálkákba szétosztjuk. Az összes zselé szénhidrát tartalma 40 g.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése