Ads 468x60px

Pages

Pozsonyi kifli

432.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
20 dkg vaj, vagy 15 dkg zsír,
kevés só,
10 dkg porcukor,
1 dl tej,
1 dkg élesztő,
1 tojássárgája,
1 evőkanál dió, vagy máktölék,
a töltelékhez:
15 dkg cukor,
1 dl tej,
citromhéj,
25 dkg darál dió,

ELKÉSZÍTÉS:
40 dkg lisztet, 20 dkg vajat vagy 15 dkg zsírt, kevés sót, 10 dkg cukrot elmorzsolunk. Hozzáadunk 1 dl tejben feloldva 1 dkg élesztőt, 1 tojássárgáját, és esetleg egy kis tejet, hogy jól gyúrható legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, vékonyra nyújtjuk, 5 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszurkáljuk. 1 evőkanál dió-, vagy máktölteléket kenünk a tésztára. Felcsavarva, hosszúkás kifliket formálunk belőle. A kész kifliket sütőlemezre tesszük, és azonnal megkenjük felvert tojással és legalább 1 órát kelesztjük, majd megsütjük.
A töltelék elkészítéséhez: 15 dkg cukrot 1 dl tejben felfőzünk, és kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük. 25 dkg darált dióval összekeverjük. A tölteléket hűtsük ki a felhasználás előtt. A máktölteléket ugyanígy készítjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése