Ads 468x60px

Pages

Ribizlis lepény

406.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg margarin,
3 tojás,
50 dkg túró,
30 dkg őrölt dió,
1/2 csomag sütőpor,
50 dkg ribizli.

ELKÉSZÍTÉS:
15 dkg margarint 3 tojássárgájával habosra kavarunk, majd 50 dkg tehéntúrót, 30 dkg őrölt diót és 1/2 csomag sütőport adunk hozzá. Kinyújtjuk, a tészta 2/3 részét egy kisebb tepsi aljára fektetjük, és félig megsütjük.
A tojások fehérjét gőz fölött habbá verjük, majd édesítjük és 50 dkg megtisztított ribizlit keverünk bele. A tésztára simítjuk, a maradék tésztából berácsozzuk, és visszatoljuk a sütőbe. Gyenge lángon fejezzük be a sütést.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése