Ads 468x60px

Pages

Sajtos burgonyarolád

438.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg burgonya,
15 dkg reszelt sajt,
10 dkg margarin,
3 tojás,
2 dl tejföl,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, 8 dkg margarint, egy kevés sót és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Alaposan összedolgozzuk, majd a masszát egy margarinnal kikent, liszttel beszórt tepsibe simítjuk és közepes lánggal égő sütőben világosra sütjük. Közben a tejfölben simára keverjük az olajat, egy kevés sót meg 10 dkg reszelt sajtot, és a krémet a sütőből kivett tésztára kenjük. Szorosan feltekerjük, és a forró sütőbe visszatéve kb. 5 percig sütjük. Felszeletelve, a maradék reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése