Ads 468x60px

Pages

Berlini sütemény

474.
HOZZÁVALÓK:
10 + 15 dkg cukor,
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
4 tojás,
citromhéj,
15 dkg mandula,
3 dkg kakaó,
őrölt fahéj,
baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
10 dkg cukrot, 30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 1 egész tojást, kevés citromhéjjal összegyúrunk. Kétharmad részéből négyszögletes lapot nyújtunk. Kissé megszurkáljuk és félig megsütjük.
15 dkg mandulát vagy diót megdarálunk, összevegyítjük 3 dkg kakaóval, 15 dkg cukorral, csipetnyi őrölt fahéjjal, 3 tojássárgájával, és a tojások habjával. A félig megsült tésztát megkenjük baracklekvárral, és a tölteléket rásimítjuk. A maradék tésztából pálcikákat sodrunk, és a tésztát berácsozzuk. A sütőbe visszatesszük és készre sütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése