Ads 468x60px

Pages

Hólabda

459.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
30 + 25 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó,
20 dkg + 5 evőkanál liszt,
1 csomag sütőpor,
1 l tej,
25 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
6 tojássárgáját, 30 dkg porcukorral, 2 evőkanál kakaóval, 9 kanál forró vízzel gőz fölött habosra keverünk. Adunk hozzá 20 dkg lisztet, a 6 tojás kemény habját és 1 csomag sütőport. Nagyméretű kizsírozott, kilisztezett tepsiben megsütjük, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A töltelékhez: 1 l tejet, 5 evőkanál liszttel sűrűre főzünk. Hozzáadunk 25 dkg vajat, amit 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliáscukorral kikavarunk, majd a péphez keverjük. A krémet kétfelé vesszük, az egyik felébe belemorzsoljuk a megmaradt tésztát. A krém másik felével megkenjük a kiszaggatott tésztát. A tésztás krémből minden darabra halmokat rakunk. A tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése