Ads 468x60px

Pages

Szegedi tejfölöslepény

469.
HOZZÁVALÓK:
3/4 kg liszt,
1/4 kg írósvaj,
15 tojás,
1,5 dkg élesztő,
tej,
só,
1 l tejföl.

ELKÉSZÍTÉS:
Végy a nyújtódeszkára 1/2 kg finom lisztet, morzsolj el benne 1/4 kg írósvajat, adj hozzá 3 egész tojást, 1,5 dkg tejben áztatott élesztőt, kevés sót és annyi tejet, hogy kemény tésztát készíthess belőle. Ekkor takard be és tedd meleg helyre, hogy megkeljen. Ezalatt végy 1 l édes tejfölt, tégy bele 12 egész tojást, 1/4 kg finom lisztet, kevés sót és keverd össze ezt jól. Ekkor nyújtsd ki a tésztát félujjnyi vékonyra, tedd egy kikent tepszibe, tedd rá a kavart tejfölt, kend el szép simára, kend meg a tetejét tojással, habart tejföllel, a széleit nyomkodd meg az ujjaiddal, tedd a sütőbe és 3/4 óráig hadd sülni; ha megsült, vágd szögletes darabokra és ad föl melegen. Lehet mellé cukrot föladni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése