Ads 468x60px

Pages

Csicsóka-torta

490.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg csicsóka,
1/2 kg Graham liszt,
10 dkg kukoricadara,
10 dkg búzadara,
3 evőkanál méz,
3 evőkanál őrölt ánizsmag,
5 dkg darált dió,
1 l kristályvíz,
1/2 dl olaj,
szamóca-, vagy málnadzsem,
1 dl tejszín,
olaj és korpa a tepsi kikenéséhez.

ELKÉSZÍTÉS:
A csicsókát meghámozzuk, lereszeljük, majd habverővel a vízzel, az étolajjal, a mézzel, a lisztekkel, és a darákkal elkeverjük. Hozzáadjuk az ánizst, és a darált diót. Olajjal kikent, korpával meghintett formába öntjük, és 1 órát állni hagyjuk. Közepesen meleg sütőben 1 óráig sütjük. Kihűlés után lapjában kettészeljük. A közepét megkenjük lekvárral, a tetejét pedig a felvert tejszínhabbal díszítjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése