Ads 468x60px

Pages

Gundel-palacsinta

503.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
2 tojás,
tej,
szódavíz,
1 evőkanál cukor,
só,
a sütéshez olaj,
a töltelékhez:
10 dkg dió,
5 dkg mazsola,
2 dl tej,
cukor,
édes morzsa,
1 citrom héja,
1 csomag vaníliás cukor,
az öntethez:
1 púpozott evőkanál kakaó,
2 evőkanál liszt,
5 dkg margarin,
cukor,
porcukor,
rum.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet, a tojásokat, az evőkanál cukrot és egy csipetnyi sót egy tálba rakjuk, majd annyi szódavizet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk. Csomómentesre dolgozzuk, és kevés olajon palacsintákat sütünk belőle. A darált diót és a mazsolát elkeverjük a tejjel, majd felforraljuk. Cukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával ízesítjük. Annyi morzsát adunk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű legyen, és állandóan kevergetés közben, néhány percig takaréklángon forraljuk. A kakaóport elvegyítjük a liszttel és a cukorral, majd simára dolgozzuk 2-3 dl vízzel. Habverővel állandóan kevergetve felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint. Tálaláskor a diókrémmel töltött, háromszög alakúra hajtott palacsintákat meglocsoljuk a felforrósított csokoládéöntettel. Meghintjük porcukorral, meglocsoljuk rummal, és meggyújtjuk, hogy a porcukor a csokoládéöntetre karamellizálódjon.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése