Ads 468x60px

Pages

Rumba

508.
HOZZÁVALÓK:
a lapokhoz:
4 tojás,
8 dkg porcukor,
8 dkg liszt,
a piskótához:
7 tojásfehérje,
25 dkg cukor,
2 evőkanál liszt,
20 dkg pörkölt, aprított dió,
15 dkg reszelt csokoládé,
20 dkg rahát,
10 dkg mazsola,
1 evőkanál rum,
a krémhez:
7 tojássárgája,
7 evőkanál cukor,
2 evőkanál tej,
25 dkg margarin,
a tetejére:
2 tábla tortabevonó.

ELKÉSZÍTÉS:
4 tojásfehérjét habbá verünk, beletesszük a porcukrot, majd a tojások sárgáját és a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett tepsi hátán 2 vékony lapot sütünk belőle. Felverjük a 7 tojásfehérjét, majd belekeverjük a cukrot, a lisztet, a vágott diót, a reszelt csokoládét, a kis kockákra vágott rahátot, a mazsolát és a rumot. Sütőpapírral bélelt tepsiben lassú tűznél megsütjük. A krémhez gőz fölött sűrűsödésig kavarjuk a 7 tojás sárgáját a cukorral, a tejjel, és amikor kihűlt, belekeverjük a margarint. Az egyik vékony lapra felkenjük a krém felét, ráhelyezzük a piskótát, aztán felkenjük a megmaradt krémet, és zárjuk a másik vékony lappal. Felolvasztjuk a tortabevonót és a sütemény tetejére simítjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése