Ads 468x60px

Pages

Csokoládés püspökkenyér

535.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg rétesliszt,
20 dkg cukor,
10 dkg apróra vágott csokoládé,
7 tojásfehérje,
csipetnyi só,
vaj,
liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a cukrot, a lisztet, a csokoládét, és a sót. Vastagon kikent, liszttel megszórt formába töltjük, és forró sütőbe toljuk. 5 percig erős lángon sütjük, majd takarékra állítva a formát letakarjuk egy papírlappal. Készre sütjük, a sütő elzárását követően a tésztát még 5 percig a nyitott sütőajtóban pihentetjük. A széleit késsel meglazítjuk, majd egy deszkára borítjuk. Folpackba csomagoljuk és másnap szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése