Ads 468x60px

Pages

Dorongfánk

513.
HOZZÁVALÓK:
1 evőkanál vaj,
5 tojássárgája,
1/4 liter tej,
25 gramm élesztő,
kevés só,
liszt,
zsír,
mandula,
cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavarj le egy kanál vajat 5 tojássárgájával, 1/4 liter tejet, 25 gramm tejben áztatott élesztőt, kevés sót, és annyi lisztet, amennyit éppen kíván, úgy hogy ne legyen nagyon kemény. Ekkor félre kell tenni, hogy megkeljen, és ha ez megtörtént, a tésztát liszttel behintett deszkára tenni, és ujjnyi vastag kolbászkáknak kinyújtani. Vedd elő a dorongfát, kend be jól zsírral, tekerd rá a tésztát szorosan egymás mellé, mindaddig, amíg tészta van. Ekkor kend meg forró vajjal, szórd be sűrűn gorombára tört mandolával, és ugyanígy tört cukorral, tedd a szabad tűzhöz, és süsd meg sárgára. Ekkor vedd le a fáról, és add fel vaníliáscukorral meghintve.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése