528.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg csokoládé,
35 dkg csokoládé,
4 tojás,
25 dkg + 2 evőkanál cukor,
1 l vaníliafagylalt,
4 dl tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
A tojások fehérjét 25 dkg cukorral kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük. A sütőrácsot sütőpapírral bevonjuk, majd habcsókokat nyomunk rá a zsákból. Sütőbe tesszük, majd 160 fokon 1/4 órán keresztül sütjük, és a lekapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni. A tejszínt felforraljuk, beleszórjuk a lereszelt csokoládét, a 2 evőkanál cukrot, majd folyamatosan kavargatva addig forraljuk, míg a csokoládédarabkák teljesen el nem olvadnak. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a habosra felvert tojássárgákat. Az előkészített fagylaltos kelyhek aljára három habcsókot helyezünk, ráteszünk 2 gombóc vaníliafagylaltot, és mellé kis csészékben kínáljuk a csokimártást.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése