Ads 468x60px

Pages

Bankkártya

560.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
12 dkg porcukor,
15 dkg vaj,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
2 tojás,
1 púpozott kiskanál kakaópor.

ELKÉSZÍTÉS:
A sütőporral elkevert lisztből a tojássárgákkal, a vajjal és 5 dkg porcukorral tésztát gyúrunk, és alaposan összedolgozzuk. Lisztezett deszkán 5 mm vékonyságúra nyújtjuk, és 4x6 cm-es lapokat vágunk belőle. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliáscukrot, és a kakaóport, majd gőz fölött, habüstben keményre felverjük. A tésztalapocskákat vajjal kikent sütőlapra helyezzük, és a nyomózsákba töltött krémből hosszában ujjnyi széles csíkot nyomunk minden lapocskára. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön kb. 1/4 óra alatt sütjük ki. Még melegen hintsük meg vaníliáscukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése