Ads 468x60px

Pages

Mokka mignon

556.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg cukor,
3 tojás,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1/2 csomag sütőpor,
1 dl feketekávé,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
a töltelékhez:
15 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
3 tojássárgája,
1 egész tojás,
2 dl tej,
2 evőkanál feketekávé,
1 dkg főzőcsokoládé,
1/2 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliáscukorral kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a feketekávét, a sütőporral elkevert zsemlemorzsát, és óvatosan belekeverjük a tojásfehérjék keményre felvert habját. Egy közepes méretű tepsiben kisütjük, majd miután kihűlt lapjában kettévágjuk. Az egyik lapot megtöltjük kávékrémmel, majd ezt követően rátesszük a másik lapot. Kockákra vágjuk, és villára felszúrva cukormázba forgatjuk.
A töltelék elkészítése: A porcukrot a tojássárgákkal és az egész tojással, a vaníliáscukorral és a tejjel állandó kevergetés közben sűrűre főzzük. A kevergetés közben hozzáadjuk a feketekávét és a csokoládét. Miután kihűlt, hozzákeverjük a vajat.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése